Voor jezelf koken

Ik woon nog bij mijn ouders, maar als ik een avond alleen thuis ben haal ik altijd frietjes/chinees/pizza. Ik kook wel eens voor mijn gezin, maar nooit voor mijzelf alleen. Ik ga een paar snelle en makkelijke recepten met jullie delen, voor 1 persoon!


Spaghetti met garnalen

Ingrediënten:
  • 100 gr spaghetti
  • Olijfolie
  • Rasp van de schil van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gekookte en gepelde garnalen
  • Basilicum
  • Zout en peper
 
  1. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Giet af, maar bewaar iets van het kookvocht.
  2. Terwijl de pasta kookt: verhit wat olijfolie in een pan op laag vuur. Voeg de citroenrasp toe en bak dit 5 minuten. Zeef de olie en doe terug in de pan.
  3. Voeg de knoflook en garnalen toe en bak deze 3 minuten, af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de gekookte pasta en een beetje van het kookvocht toe. Meng het goed door met de basilicum en dien op.

Omelet met waterkers, gruyère en tomaat

Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 10 g boter
  • 2 rijpe pomodoretomaten, ontveld en in kleine stukjes
  • 30 g gruyère (of andere belegen kaas), geraspt
  • 30 g waterkers, grofgehakt

  1. Doe de eieren in een kom, voeg 1 eetl. koud water en wat verse zwarte peper toe en kluts het geheel met een vork tot de eieren schuimig zijn.
  2. Verhit in een omeletpan (of koekenpan met antiaanbaklaag) van ongeveer 18 cm doorsnee de boter op matig vuur tot deze begint te bruisen. Houd de pan schuin zodat de boter over de hele bodem van de pan vloeit. Schenk het eiermengsel in de pan. Bak de omelet ong. 1 minuut, waarbij u het eiermengsel licht omroert en het gare ei vanaf de randen naar binnen schuift, zodat het eiermengsel onder de omelet kan vloeien en eveneens gaar wordt.
  3. Stop met roeren zodra de omelet begint te stollen. Verdeel de stukjes tomaat erover. Bak de omelet nog 30 seconden tot hij precies gaar is en aan de onderkant goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur.
  4. Strooi de kaas en waterkers over de omelet. Laat de omelet op een voorverwarmd bord glijden en klap hem daarbij dubbel. Serveer direct.

 Macaroni

Ingrediënten:
  • 60 gr macaroni
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 20 gr champignons 
  • olijfolie
  • 50 gr gehakt
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 25 gr kruidenkaas

  1. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snij de prei, champignons, ui en paprika fijn.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin het gehakt snel rul en bruin.
  4. Voeg vervolgens de prei, champignons, paprika en de ui toe en bak dit even mee.
  5. Voeg ½ blikje tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe.
  6. Breng de saus al roerende aan de kook en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren.
  7. Voeg op het laatst de kruidenkaas toe. Serveer de saus over de macaroni
 Alle recepten komen van Allrecipes Nederland
Welke ga jij uitproberen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten