Gezonde snacks: Superfood

Hebben jullie ooit gehoord van superfood? Superfoods zijn voedingsmiddelen met hele grote voedingswaarden, heel gezond dus!

Ik heb voor jullie een paar superfoods op een rijtje gezet

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zitten vol met vitamines. Ook zitten er mineralen in die goed zijn voor je lichaam. Ze zijn ideaal voor een kleine snack want met 60 gram per dag ben je al gezond bezig!

Blauwe bessen

 
 De blauwe bes heeft zijn kleur te danken aan het stofje anthocyaan. Maar dit stofje zorgt niet alleen voor die leuke kleur, het is ook heel gezond voor jou! Anthocyaan heeft een goede werking op hart en bloedvaten, het zorgt voor beter concentratievermogen en verbetert het geheugen. Veel goeds in zo'n klein besje!

Havermout

Havermout is rijk aan vitamine B1, magnesium, fosfor en vezels. Het is goed voor je cholesterol, super verzadigend en het zet je darmen goed aan het werk. Heel veel goede eigenschappen! En voor de mensen die havermout niet zo lekker vinden: Probeer het eens met een beetje fruit.

Pure chocolade

Dit is iets wat veel mensen leuk zullen vinden om te horen: Pure chocolade is gezond! Wel met mate natuurlijk. Ik bedoel dus ook echt alleen pure (70%) chocolade, en geen witte of melk. In deze chocolade zitten namelijk flavonoïden. Die zorgen onder andere ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat en ze werken ontstekingsremmend. Redenen genoeg om pure chocolade in te slaan?

Yoghurt

Yoghurt bevat veel goede bacteri├źn die zorgen voor sterke en gezonde botten. Het is ook erg rijk aan calcium. Yoghurt is ook erg lekker in combinatie met blauwe bessen!

Eet jij wel eens superfoods? Of ga je dat vanaf nu doen?

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. In het vriesvak van de AH liggen ze voor ongeveer 2 euro!

   Verwijderen
 2. Ziet er allemaal lekker uit! & wat heb je een leuke blog. Ik volg je vanaf nu via bloglovin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit! Leuke post!

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com
  www.facebook.nl/fabulousstylews

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blauwe bessen en pure chocolade: ideale combi ;)

  BeantwoordenVerwijderen